Nieuwe opdrachtgevers

De provincies Limburg en Gelderland kozen Stimulus voor uitvoering van de GLB-regeling.

Stimulus heeft in 2022 twee nieuwe opdrachtgevers gekregen. De provincies Limburg en Gelderland kozen Stimulus voor uitvoering van het GLB-programma. Voorheen was dit in handen van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Stimulus heeft in 2022 twee programma’s overgedragen. Het nieuwe CrossRoads-project wordt uitgevoerd door het programmasecretariaat van Interreg Vlaanderen-Nederland. Het Leisure Ontwikkelfonds Brabant komt in handen van House of Leisure.

Thomas Gijselaers, senior beleidsmedewerker Plattelandsontwikkeling bij de provincie Limburg:
“We werken al lang samen met Stimulus bij de uitvoering van andere Europese subsidieprogramma’s zoals OPZuid en MIT Zuid. We hebben Stimulus leren kennen als een solide partner. De organisatie is een spin in het web voor alle provincies in Zuid-Nederland. Door samen op te trekken, kunnen we meer middelen naar Zuid-Nederland halen, en dus ook naar Limburg. Daarnaast kunnen we daardoor ook de kosten voor de uitvoering van de regelingen in de hand houden. We kijken dan ook uit naar de komst van het GLB-programma en de uitbreiding van onze samenwerking met Stimulus.”

Thomas Gijselaers

Robert Peters, plaatsvervangend afdelingsmanager Subsidies bij de provincie Gelderland:
“Stimulus staat dichtbij de aanvrager, heeft verbinding met de doelgroep en kan daardoor klantgericht werken. De aanvragers van de GLB-regeling zijn agrarische ondernemers en we hebben er vertrouwen in dat Stimulus samen met hen de projecten daadwerkelijk kan realiseren. Die samenwerking gaat verder dan alleen het controleren van cijfers. Het gaat ook om meedenken en adviseren. Stimulus heeft hierin een brede ervaring, want zij voert deze regeling ook uit voor Limburg en Noord-Brabant. Daardoor kan Stimulus het werk efficiënt organiseren.”

Robert Peters